MonoBlock AirArt 60 MK 3

Riktpris 69 500:- SEK

Att komma så nära verkligheten som möjligt är vårt mål. Det vi gör idag är en fin balans mellan konst och vetenskap – gammalt och nytt. Vi har lärt oss genom forskning och årtionden av personlig erfarenhet att gammal teknik inte alltid är föråldrad. Förenklat kan man säga att vår målsättning är att det ska kännas som om du var på konserten, eller satt vid mixerbordet i studion, när du lyssnar på musik genom våra förstärkare. Det handlar om att ”vara där”.

AirArt 60 är en handbyggd svensk High-End förstärkare som är kapabel att driva även effektkrävande högtalarsystem fullt ut. Med en ljudkvalitet som endast ett fåtal förstärkare kommer i närheten av. Och detta till ett rimligt pris.

Förstärkaren är skapad med en kompromisslös inställning till precisionsteknik och skandinavisk design. Förstärkarens har en förmåga att ge en fullödig upplevelse där musikens transienter och stämningar kommer igenom med en högst trovärdig kvalitet på röster och instrument. Ljudet låter modernt, men ändå med den fantastiska behållningen av att ”vara där”.

Varje komponent är vald för sin förmåga att leverera ljud i sin renaste form. Varje enhet har bland världens bästa komponenter och material, utvalda av Anders och teamet, samt monterade för hand med stentuff kvalitetskontroll. Mycket avancerade tekniska lösningar har använts som t.ex. utgångstransformatorerna, tillverkade av svenska LUNDAHL TRANSFORMERS. Detta tillsammans med övriga komponenter av yppersta kvalitet i signalvägen, samt unik design av drivstegen, resulterar i en ljudkvalitet i fullständig särklass.

Valet av GZ34/5AR4 som likriktarrör gör att glödspänningen stiger mjukt till driv- och effektrören under ca 30 sek, vilket medför att övriga rör mjukstartar. Det minskar påfrestningen mycket i jämförelse med en diodbaserad likriktarlösning. Kort och gott en klassisk, hållbar rörkonstruktion utan extra reläer och kopplingar i vägen för det rena ljudet.

Biasinställningen i AirArt 60 är enkelt justerbar med en separat mätpunkt och potentiometer per effektrör. Den justeras enkelt med en vanlig multimeter vid t.ex. rör byte.

AirArt 60 väger en hel del vilket bl.a. är en följd av kraftigt dimensionerad nätdel, utgångstransformatorn och övriga komponenter, men det smidiga ”halvbreddsformatet” gör ändå att den är lättplacerad. Antingen intill varandra eller varför inte intill respektive högtalare för att minimera kabellängden mellan förstärkare och högtalare.

Specifikationer

Utgångstransformator              Lundahl

 Nättransformator             Lundahl

Kretskort Specialdesignade kretskort i bästa möjliga kvalitet, med extra tjocka elektriska ledare
Motstånd Takman REY och TKD
Signalkondensatorer Jupiter Copper Foil, Paper & Wax
Lödning Silver lod Sn95.5/Ag3.8/Cu0.7
Signalkontakter WBT
Högtalarterminaler WBT
Signalkablage Jupiter 20AWG 4N CDA-101
Chassi Massivt trä (Svart eller Vit pianolack) tillval  valfri färg

Lackat ädelträ (Wenge, Körsbär, Ek) tilläggs kostnad

Topplåt Laseretsad rostfri plåt
Rörbestyckning GZ34/5AR4 x 1, KT88 x 2, ECC82/12AU7 x 2
Bias-justering Separat mätpunkt och potentiometer per effektrör.

Justeras enkelt med vanlig voltmeter.

Statisk uteffekt  Pentodkoppling 60 W

 Triodkoppling 30 W

Ingångsimpedans 500 kOhm
Utgångsimpedans 4 Ohm
Rekommenderad högtalarimpedans 4 – 8 Ohm
Frekvensomfång ±0,5 dB 6 Hz till > 60 kHz
Ingångskänslighet ca. 1,6 volt rms ingång för 60 W ut
Harmonisk distortion < 0,4 %, 1 W, 1 kHz
Brumnivå < -90 dB relativt 60 W
Dimensioner 22 x 43 x 20 cm (B x D x H)
Vikt 18,2 Kg
CE godkänd