Riktpris

Obalanserat (RCA) 54 500:- SEK

Balanserat (XLR) 59 500:- SEK

 

AirArt Preamplifier

När vi utvecklar är målsättning alltid att det ska kännas som om du var på konserten, eller satt vid mixerbordet i studion, när du lyssnar på musik genom våra förstärkare

Nu introducerar vi vår nya förförstärkare AirArt Preamplifier. Vi har som vanligt valt och vrakat bland världens bästa komponenter för att få ljudet så naturtroget som möjligt. Ljudet som presenteras är dynamiskt, öppet, med bra separation och en stor ljudbild. Under utvecklingen har vi sökt samma känsla som man får när man lyssnar på våra monoblock AirArt 60. Nu har vi hittat rätt mix av design och komponenter för att presentera ett försteg av yppersta klass.

AirArt Preamplifier är ett handbyggt försteg som bygger på en dual-mono krets, med dubbelt av allt utom volymkontrollen. Chassit innehåller egentligen två stycken separata försteg, ett per kanal, med en gemensam volymkontroll. Därför är det bestyckat med dubbla Lundahl nättransformatorer med separata nätdelar, och vi även denna gång valt att använda med likriktarrör, istället för diodlikriktning. De mjukstartar förstärkaren och hjälper bl.a. till att förlänga livet på samtliga komponenter i kedjan, inte minst de andra rören, samtidigt som ljudet får det liv vi eftersträvar. Hela konstruktionen byggs för hand, utan något kretskort, och är således ”hard-wired”.

För att justera volym och välja ingång har vi valt att använda en handbyggd enhet från Khozmo Acoustic. En 64 stegs reläbaserad volymkontroll och ingångsväljare. De 64 volymstegen är byggda med fasta resistorer, så obalans mellan kanalerna på låg volym är ett minne blott. Fjärrkontroll för styrning av volym och ingång ingår i priset.

På in- och utgångar sitter det WBT Nextgen RCA-kontakter, som är kopplade internt med Jupiters Cotton Insulated kopparkabel, samt Jupiter Copper Foil, Paper & Wax kondensatorer. Motstånd ska det inte sparas på heller. Därför fortsätter vi att välja japanska Takmans audioresistorer i signalvägen. Och vi löder naturligtvis med silverlod av högsta kvalitet.

Som signal rör har vi valt 6SN7. En rörtyp som är känd för sina egenskaper inom hela det hörbara frekvensområdet från både klassiska HiFi- och gitarrförstärkare. Tillsammans med likriktarrören av typ GZ34 ger de en fantastisk upplevelse som är riktigt verklighetstrogen, speciellt om du väljer att koppla ihop dem med våra monoblock AirArt 60.

APS TubeTechniques syfte med våra produkter är du ska kunna sätta dig ner, sätta på din favoritmusik och segla iväg på musikens fantastiska vågor. Happy voyage!!